Zapraszamy w niezapomnianą podróż po karcie dań autorskich szefa kuchni Restauracji Górski Diament, Marka Dudziak

Potrawy przygotowywane są z najwyższą pieczołowitością, starannością i z wyselekcjonowanych, specjalnie dobranych składników wyłącznie świeżych, naturalnych i zdrowych.

Czas oczekiwania na danie główne wynosi ok 25-30 min

 

Przystawki

Śledź/mus z czerwonej cebuli

Tatar z polędwicy wołowej

Rydze smażone/cebula/masło/czosnek

Krewetki/masło/czosnek/bazylia/białe wino

 

Sałatki

Sałatka z kaczką

Sałatka z mozzarellą

 

Zupy

Rosół tradycyjny z makaronem własnej produkcji

Krem chrzanowy/placuszek ziemniaczany/bekonowy chrust

Zupa gulaszowa z jelenia

 

Deski wędlin

Deska wędlin regionalnych

Deska wędlin włoskich

 

Dania mięsne

Pierś z kurczaka/chlebek szpinakowy/mus z batata/sos imbirowy

Schabowy z kością/puree ziemniaczane/kapusta gotowana

Kaczka pieczona/konfitura z czerwonej kapusty/kluseczki

Udko z gęsi/ptyś marchewkowo-imbirowy/mus kasztanowy/sos żurawinowy

Polędwica wołowa/zapiekanka ziemniaczana/warzywa smażone/sos z pieczonego czosnku lub sos pieprzowy

Jagnięcina w cydrze jabłkowym/gołąbek z kaszy/mus z buraka

Burger wołowy szarpany

 

Dania rybne

Dorada/risotto pomidorowe/kalarepka pieczona/sos porowy

 

Dania wegetariańskie

Makaron/borowik/gorgonzola/brokuły

Burger wegetariański

 

Desery

Jabłko pieczone

Szarlotka z lodami

Suflet czekoladowy

Lody waniliowe z gorącym sosem malinowym

Shake lodowy